Пт, 2024-04-19, 02:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:55
Повідомила про початок роботи поліцейських омбудсменів Деканоїдзе. ВІДЕО
Інші останні Новини України

  У Києві в п'ятницю почало функціонувати перше в Україні управління забезпечення прав людини Національної поліції, повідомила глава відомства Хатія Деканоїдзе.

"Майже у всіх обласних центрах будуть такі представники. У нас поки що немає ресурсів, щоб такий поліцейський омбудсмен існував в кожному маленькому райвідділі, але у них інструкція така, що повинні промоніторити всю ситуацію в області", - сказала вона під час відвідин новоствореного Управління забезпечення прав людини в Києві. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

За словами Деканоїдзе, поліцейський омбудсмен буде стежити за дотриманням прав людини на місцях. "Поліцейський омбудсмен в будь-який час може перевірити ситуацію в ізоляторах тимчасового тримання", - повідомила вона.

Глава Нацполіції поінформувала, що був відкритий набір у цю структуру, проведено відповідні тренінги, навчання.

Також вона поінформувала, що поставила завдання начальникам територіальних органів Нацполіції України, щоб вони особисто промоніторили ситуацію в райвідділках середніх і маленьких міст. "Якщо я знайду райвідділ, який не відвідав начальник ГУ Нацполіції, ця людина залишить свою посаду", - запевнила Деканоїдзе.

Нагадаємо, з 1 вересня в школах Луганської області будуть стежити за безпекою співробітники Національної поліції і Державної служби з надзвичайних ситуацій. А в Донецькій області за кожною школою, яка розташована в прифронтовій зоні, на весь навчальний рік закріплять поліцейських.

Крім того, школи Києва, Одеси, Львова та Івано-Франківська також будуть патрулювати поліцейські. Дітей молодшого віку будуть навчати безпечній поведінці на дорогах, розкажуть, що робити, якщо дитина загубилася, як себе поводити, якщо на вулиці виявили підозрілий пакет. Старших дітей навчатимуть медичній допомозі, самообороні, обговорювати насильство в сім'ї тощо.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 762 | Додав: adminA | Теги: Деканоїдзе, початок роботи поліцейських омбудсм | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]