Пт, 2024-04-19, 06:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:47
Штаб: ситуація в зоні АТО залишається контрольованою. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

  За минулу добу бойовики 20 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових: 8 випадків зафіксовано на Донецькому напрямку, 9 - на Маріупольському і 3 - на Луганському.

Про це прес-центр штабу АТО повідомляє на сторінці в Facebook.

"Ситуація в зоні АТО залишається контрольованою і загалом характеризується дотриманням "режиму тиші", - йдеться в повідомленні.

На Донецькому напрямку терористи вели провокаційні обстріли поблизу Авдіївки з 82-мм мінометів, гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї. По Верхньоторецьку і Луганському бойовики били з кулеметів і стрілецької зброї, по Новоселівці Другій - з гранатометів.

"На Маріупольському напрямку неспокійно було поблизу Широкиного, де бойовики застосували міномети калібром 82-мм, гранатомети та кулемети. Також у районі Мар’їнки та Старогнатівки ворог дошкуляв вогнем зі стрілецької зброї. Крім того, бойовики стріляли по захисниках Широкиного з БМП, кулеметів та стрілецької зброї", - наголошується в повідомленні.

На Луганському напрямку бойовики вели вогонь по Новоолександрівці з гранатометів і кулеметів, а по Попасній - зі стрілецької зброї.

Важкого озброєння сепаратисти не застосовували.

На Луганському і Маріупольському напрямах зафіксовано проліт трьох БПЛА.

"Збройні Сили України неухильно дотримуються Мінських угод", - зазначили в штабі.

Також у штабі повідомили, що в зоні проведення АТО на спеціально обладнаних навчальних полігонах підрозділи ЗСУ вдосконалюють професійне навчання і підвищують рівень вогневої підготовки.

"Стрільби проводяться згідно з планом бойової підготовки військових частин і заздалегідь узгоджуються з органами місцевої влади", - додали в штабі.

Напередодні повідомлялося, що внаслідок обстрілу Авдіївки тяжко поранено місцеву жительку.

Нагадаємо, на черговому засіданні контактної групи в Мінську було досягнуто домовленості про "безстрокове припинення вогню" на Донбасі від опівночі 1 вересня.

1 вересня президент України Петро Порошенко заявив, що за 12 годин на зоні проведення антитерористичної операції українські військові дотримувалися режиму тиші. "За весь цей час був один постріл зі стрілецької зброї: неприцільний. Немає ні артилерійських залпів, ні танкових атак, ні мінометних", - сказав Порошенко.

Увечері того ж дня штаб АТО заявив, що опівночі і до 10.00 четверга в районі проведення АТО зберігався режим "тиші", після чого було зафіксовано неприцільну стрілянину з великокаліберного кулемета в напрямку селища Луганське і провокацію в районі Троїцького. Всього від опівночі до 18.00 незаконні збройні формування 6 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України.

Вранці 2 вересня в штабі АТО зазначали, що бойовики не дотримуються "режиму тиші": за добу окупанти 11 разів відкривали вогонь по позиціях українських підрозділів: зафіксовано 8 випадків порушення "режиму тиші" на Донецькому і 3 - на Маріупольському напрямках.

Зазначимо також: розвідка повідомляла, що терористи активізували діяльність, спрямовану на дискредитацію українських військових. Окрім того, росіяни і найманці готуються знімати постановочні обстріли шкіл на Донбасі.

4 вересня в штабі АТО підтвердили, що ситуація в зоні АТО залишається контрольованою з моменту угоди про перемир'я, за винятком рідкісних збройних провокацій з боку супротивника.    

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 803 | Додав: adminA | Теги: зона АТО, ситуація, штаб, контрольована | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]