Пт, 2024-03-29, 15:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

07:58
Сили АТО, незважаючи на провокації, дотримуються "режим тиші". ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу бойовики 21 раз відкривали вогонь по позиціях українських підрозділів: 6 випадків зафіксовано на Маріупольському напрямку, 13 - на Донецькому і 2 - Луганському.

Про це прес-центр штабу АТО повідомляє на сторінці в Facebook.

"Ситуація в зоні АТО залишається контрольованою і загалом характеризується дотриманням "режиму тиші", за виключенням поодиноких збройних провокацій з боку російсько-окупаційних військ", - йдеться в повідомленні.

На Донецькому напрямку бойовики вели провокаційні обстріли з кулеметів, стрілецької зброї і гранатометів в районі Луганського і Авдіївки.

"На Маріупольському напрямку неспокійно було на ділянці фронту Широкине – Талаківка, де терористи стріляли з 120 мм та 82 мм мінометів. Також поблизу Широкиного вогонь вів ворожий снайпер та застосовувалася стрілецька зброя", - відзначили в штабі.

На Луганському напрямку бойовики з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї обстріляли Станицю Луганську і Новозванівкау. Також по позиціях українських сил біля Станиці Луганській стріляв снайпер.

На Донецькому і Маріупольському напрямах зафіксовано проліт 5 БПЛА.

"Збройні Сили України, незважаючи на провокаційні дії бойовиків, неухильно дотримуються Мінських угод", - йдеться в повідомленні.

Відзначимо, напередодні поблизу Троїцького Луганській області сталося бойове зіткнення між українськими військовими та групою бойовиків.

На черговому засіданні контактної групи в Мінську була досягнута домовленість про "безстрокове припинення вогню" на Донбасі від опівночі 1 вересня.

1 вересня президент України Петро Порошенко заявив, що за 12 годин на зоні проведення антитерористичної операції українські військові дотримувалися режиму тиші. "За весь цей час був один постріл зі стрілецької зброї: неприцільний. Немає ні артилерійських залпів, ні танкових атак, ні мінометних", - сказав Порошенко.

Увечері того ж дня штаб АТО заявив, що опівночі і до 10.00 четверга в районі проведення АТО зберігався режим "тиші", після чого було зафіксовано неприцільну стрілянину з великокаліберного кулемета в напрямку селища Луганське і провокація в районі Троїцького. Всього з півночі до 18.00 годин незаконні збройні формування 6 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України.

Вранці 2 вересня в штабі АТО зазначали, що бойовики не дотримуються "режиму тиші": за добу окупанти 11 разів відкривали вогонь по позиціях українських підрозділів: зафіксовано 8 випадків порушення "режиму тиші" на Донецькому і 3 - на Маріупольському напрямках.

Зазначимо також: розвідка повідомляла, що терористи активізували діяльність, спрямовану на дискредитацію українських військових. Крім того, росіяни і найманці готуються знімати постановочні обстріли шкіл на Донбасі.

4 вересня в штабі АТО підтвердили, що ситуація в зоні АТО залишається контрольованою з моменту угоди про перемир'я за винятком рідкісних збройних провокацій з боку супротивника.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 776 | Додав: adminA | Теги: сили АТО, режим Тиші | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]