Пт, 2024-04-19, 22:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:29
У зоні АТО 21 обстріл: били по Авдіївці та Новоселівці. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу російсько-окупаційні війська 21 раз відкривали вогонь по позиціях українських захисників.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Зокрема, на Донецькому напрямку зафіксовано 10 обстрілів. Окупанти вели вогонь із гранатометів, кулеметів, стрілецької зброї в районі Авдіївки, Новоселівки Другої, Зайцевого та Новгородського. Окрім того, по Авдіївці та Новоселівці Другій окупанти відкривали вогонь з міномету калібру 82-мм.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 7 порушень "режиму тиші". В районі Мар’їнки, Старогнатівки, Талаківки та Тарамчука бойовики вели турбуючий вогонь зі стрілецької зброї. Також в районі Тарамчука противник застосував снайперську групу.

На Луганському напрямку зафіксовано 4 порушення "режиму тиші". Противник вдавався до збройних провокацій в районі Новоолександрівки, Попасної та Новозванівки, де вів вогонь з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї. Окрім того, в районі Новоолександрівки противник застосував снайперську групу, також по позиціях українських захисників в районі Новозванівки та Новоолександрівки відкривав вогонь з БМП.

В зоні проведення АТО за добу, що минула, зафіксовано проліт 2 БПЛА.

У штабі АТО наголошують, що Збройні Сили України неухильно дотримуються Мінських домовленостей.

Нагадаємо, наприкінці серпня на черговому засіданні контактної групи в Мінську була досягнута домовленість про "безстрокове припинення вогню" на Донбасі з 1 вересня. Проте вже 2 вересня в штабі АТО повідомили, що бойовики порушили режим тиші.

14 вересня в Києві глави МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр і Франції Жан-Марк Еро заявили, що приїхали з "обіцянкою з Москви" припинити вогонь на Донбасі з 15 вересня. А після встановлення режиму тиші, за їхніми словами, Київ має приступити до виконання політичних умов Мінських угод.

15 вересня в Кремлі заявили, що не обіцяли режиму припинення вогню на Донбасі, оскільки, мовляв, "не є стороною конфлікту".

16 вересня президент Петро Порошенко попередив, що без виконання Росією своїх зобов`язань у сфері забезпечення безпеки на Донбасі Україна "не зробить ані кроку вперед".

21 вересня в Мінську контактна група підписала рамкове рішення про розведення сил і засобів. Угода передбачає відведення по 1 кілометру кожною зі сторін у трьох зонах безпеки. Обов'язковою умовою початку розведення сил на Донбасі є повне припинення вогню протягом семи діб, яке буде зафіксовано спостережною місією ОБСЄ.

З 22 вересня, починаються підготовчі роботи для здійснення відведення сил і засобів Збройних сил України і бойовиків терористичних організацій на трьох ділянках на лінії зіткнення сторін на Донбасі, визначених в рамковій угоді Тристоронньої контактної групи (ТКГ).   

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 764 | Додав: adminA | Теги: зона АТО, Новоселівка, 21 обстріл, Авдіївка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]