Пт, 2024-04-26, 19:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:24
Україна отримала 1 млрд дол. від розміщення єврооблігацій під гарантії США
Інші останні Економічні новини

Уряд України в четвер 29 вересня отримав 1 млрд дол від розміщення єврооблігацій під гарантії США, повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк.

"1 млрд дол від випуску єврооблігацій під гарантії США надійшов на рахунок України!", - написав він у своєму блозі в соцмережі Facebook.

Як повідомлялося, Україна 22 вересня розмістила 5-річні євробонди на 1 млрд дол під гарантії США за найнижчою в історії країни ставкою в 1,471%. Організатори розміщення - Citi, JP Morgan і Morgan Stanley. Термін обігу цінних паперів - 5 років, максимальна ставка купона - 2,5% річних.

Попит перевищував пропозицію і в рази перевищив всі очікування Мінфіну.

Україна і США в червні підписали угоду про надання країні третього траншу кредитних гарантій на 1 млрд дол. Кошти будуть використані на соціальну підтримку найбільш вразливих верств населення.

Перший випуск євробондів на 1 млрд дол під гарантії США Україна розмістила в травні 2014 року. Прибутковість тоді на 28 базисних пунктів перевищила прибутковість держоблігацій США з погашенням 30 квітня 2019 року і склала 1,844% річних. Організаторами виступали JP Morgan і Morgan Stanley.

Через рік, у травні 2015 року, Україна розмістила п'ятирічні єврооблігації на 1 млрд дол під гарантії США з прибутковістю, що перевищує аналогічні американські держоблігації на 32 базисних пункту. Організаторами угоди виступили Citi, JP Morgan і Morgan Stanley.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 758 | Додав: adminA | Теги: україна, гарантії США, 1 млрд дол., розміщення єврооблігацій | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]