Ср, 2024-04-24, 09:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:58
Визнали Росію агресором, а "Л/ДНР" - терористами на Запоріжжі
Інші останні Новини з регіонів України

У вівторок 20 вересня на третьому пленарному засіданні сьомої позачергової сесії Запорізької обласної ради нарешті було прийнято рішення про визнання Росії державою-агресором, а так званих "ДНР" та "ЛНР" - терористичними організаціями, передає "Укрінформ".

Звернення до президента України, Кабінету міністрів і Верховній Раді "щодо відновлення справедливості і визнання добровольців АТО учасниками бойових дій" було прийнято 45 голосами "за"; один з зареєстрованих у залі депутатів не голосував.

Що стосується "Заяви депутатів Запорізької обласної ради про підтримку звернення Верховної Ради України від 27.01.2015 р. до ООН та інших міжнародних інститутів про визнання Російської Федерації державою-агресором, а так званих ДНР і ЛНР - терористичними організаціями", на його прийняття за основу і в цілому депутатам знадобилося кілька спроб. Але в результаті рішення було прийнято 43 голосами "за"; три депутати від "Нашого краю" утрималися.

Водночас, облраді не вдалося прийняти рішення про заборону гастролей артистам, що відкрито підтримують агресію РФ, окупацію Криму і не визнають фейкові "народні республіки" Донбасу терористами. На підтримку цього питання не вистачило голосів: "за" проголосував 31 депутат з 35.

Відзначимо, відомі українські, польські, чеські та литовські інтелектуали і громадські діячі закликали європейських політиків і громадськість не закривати очі на злочини Росії в Україні і не повертатися до звичайного ведення справ з Кремлем.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 769 | Додав: adminA | Теги: Л/ДНР, Запоріжжя, терористи, Росія агресор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]