Пт, 2024-04-26, 12:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:23
Запустили оновлену версію системи петицій на сайті президента
Інші останні Офіційні новини

На офіційному інтернет-представництві президента України запущена третя версія сайту петицій, повідомив заступник голови Адміністрації президента з питань проведення адміністративних, соціальних і економічних реформ Дмитро Шимків.

"Сьогодні ми вирішили запустити третю версію сайту петицій, в якій з'явиться новий функціонал, сайт запущений сьогодні вночі", - повідомив Шимків під час дискусії "Демократія одним дотиком: рік електронних петицій в Україні" у четвер, 15 вересня, в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, додано рубрикацію, яка уможливлює краще проводити навігацію, наводиться статистика, оновлена система пошуку, з'явилася можливість переглядати перелік підтриманих петицій, додано розділ "обрані петиції", в якому ви можете відстежувати ті петиції, за якими хочете спостерігати, оновлено дизайн.

"Ми за цей час зіткнулися з хакерськими атаками, спробами купувати голоси, спробами продавати голоси, спробами використовувати різні шулерські схеми, створювати боти, невідомі акаунти, так що у нас дуже великий досвід", - зазначив Шимків.

З-поміж проблем, з якими зіткнулися за рік існування сайту петицій на інтернет-сторінці президента України, - питання про ідентифікацію користувачів, що не врегульоване в Україні. "Якби ми мали єдину систему ідентифікації громадян України, повірте, це вирішило б 99% проблем, з якими стикається служба, яка підтримує роботу сайту", - зазначив заступник голови АП.

Шимків нагадав, що 2 липня 2015 року Верховна Рада внесла зміни в закон про звернення громадян, тим самим дала поштовх до імплементації електронної демократії в Україні, а 28 серпня 2015 року запрацював сайт петицій до президента України. За його словами, за рік на веб-сайті офіційного інтернет-представництва президента зареєстровано понад 700 тисяч користувачів, які користуються системою електронних петицій.

"На 5 вересня 2016 року зареєстровано 25 тис. 953 електронні петиції, а якщо говорити про популярність, то безпосередньо сайт електронних петицій за цей час відвідали більше шести мільйонів користувачів. 75% відвідувачів - це українці", - розповів Шимків.

Заступник голови Адміністрації президента також повідомив, що станом на сьогодні 40 петицій набрали по 25 тисяч голосів і більше, 38 петицій отримали відповідь президента, дві петиції зараз у розробці. Триває збір підписів під 1 тис. 639 петиціями і не набрали необхідної кількості підписів 21 тис. 199 петицій.

За словами Шимківа, більшість петицій мають компетенцію Кабміну, Верховної Ради або центральних виконавчих органів влади.

Нагадаємо, в липні СБУ розкрила механізм накрутки голосів на сайті петицій президенту, розроблений спецслужбами РФ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 791 | Додав: adminA | Теги: сайт Президента, оновлена версія системи петицій | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]