Чт, 2024-03-28, 13:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:16
Затримали понад тридцять копачів бурштину на Волині
Інші останні Кримінальні новини

На Волині поблизу с.Лісове правоохоронці затримали 34 нелегальних добувачів бурштину. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції України у Волинській області.

"Співробітники Маневицького відділу поліції спільно з працівниками "КОРД" Головного управління Національної поліції у Волинській області та лісовою охороною Маневицького лісогосподарства поблизу села Лісове Маневицького району виявили 34 особи, котрі здійснювали незаконний видобуток бурштину за допомогою лопат", - йдеться у повідомленні.

Старателів-нелегалів доправили у поліцію. Виявилося, що переважна більшість серед них - жителі Рівненської області.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст.240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Триває слідство.

Нагадаємо, за оцінкою міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака, на Рівненщині в секторі нелегального видобутку бурштину працюють 10 тисяч осіб.

16 березня тодішній голова Рівненської ОДА Віталій Чугунніков закликав міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова ввести в регіон підрозділи Національної гвардії для боротьби з незаконним видобутком бурштину.

В області відбулися масові зіткнення "старателів" і поліції.

7 квітня у Рівненську область ввели спецпідрозділ "Дніпро 1".

20 квітня правоохоронці відзвітували про припинення нелегального видобутку бурштину на Рівненщині.

Раніше "АвтоМайдан" показав фото величезної копальні бурштину, де працюють сотні людей, екскаватори та військові вантажівки.

Україна посідає друге місце у світі за запасами бурштину, при цьому вирізняється найвищим у світі відсотком бурштину ювелірної якості в покладах.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 870 | Додав: adminA | Теги: волинь, тридцять копачів бурштину | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]