Чт, 2024-04-18, 03:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:32
ЗСУ не піддаються на провокації. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу бойовики 14 разів відкривали вогонь по позиціях українських сил. Про це сьогодні зранку 22 вересня прес-служба штабу АТО повідомляє на сторінці в Facebook.

Зокрема, на Донецькому напрямку зафіксовано 5 обстрілів. Бойовики вели вогонь з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї в районі Авдіївки. Крім того, по Зайцевому терористи відкривали вогонь з мінометів 120-го калібру.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 8 порушень "режиму тиші". В районі Мар'їнки, Старогнатівки і Новотроїцького бойовики дошкуляли вогнем із гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

На Луганському напрямку зафіксовано один обстріл: бойовики відкрили провокаційний вогонь зі стрілецької зброї в районі Новоалександрівки.

Прольотів безпілотників за минулу добу зафіксовано не було.

"Незважаючи на провокації, Збройні Сили України неухильно дотримуються Мінських домовленостей", - підкреслили в штабі.

Нагадаємо, наприкінці серпня на черговому засіданні контактної групи в Мінську була досягнута домовленість про "безстрокове припинення вогню" на Донбасі з 1 вересня. Проте вже 2 вересня в штабі АТО повідомили, що бойовики порушили режим тиші.

14 вересня в Києві глави МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр і Франції Жан-Марк Еро заявили, що приїхали з "обіцянкою з Москви" припинити вогонь на Донбасі з 15 вересня. А після встановлення режиму тиші, за їхніми словами, Київ має приступити до виконання політичних умов Мінських угод.

15 вересня в Кремлі заявили, що не обіцяли режиму припинення вогню на Донбасі, оскільки, мовляв, "не є стороною конфлікту".

16 вересня президент Петро Порошенко попередив, що без виконання Росією своїх зобов`язань у сфері забезпечення безпеки на Донбасі Україна "не зробить ані кроку вперед".

21 вересня в Мінську контактна група підписала рамкове рішення про розведення сил і засобів. Угода передбачає відведення по 1 кілометру кожною зі сторін у трьох зонах безпеки. Обов'язковою умовою початку розведення сил на Донбасі є повне припинення вогню протягом семи діб, яке буде зафіксовано спостережною місією ОБСЄ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 791 | Додав: adminA | Теги: ЗСУ не піддаються, провокації | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]