Пт, 2024-03-29, 09:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:20
Оксана Маркарова поділилася свої поглядом на реформи в економіці України
Інші останні Економічні новини

Своєю точкою зору про реформи в економічній сфері України поділилася Маркарова Оксана Сергіївна, яка займає досить високу посаду в міністерстві фінансів - перший заступник міністра - і курирує апарат цього міністерства з 11 березня 2015 року. Вона розповіла, які зміни чекають фінансову сферу України в найближчі п'ять років.

Зважаючи на переговори щодо того, чи варто передати частину фінансових ринків від Нацкомфінпослуг до Мінфіна, не зайвим буде уточнити, які ж організації є головними регуляторами. Їхня кількість не така вже й велика - Мінфін, Нацбанк, Національні комісії з регулювання фінпослуг і по фондовому ринку з цінними паперами. Розробляючи програми реформ Міністерства фінансів, чиновники враховують і його роль в публічних фінансах, і кращі сторони європейських моделей, і саму здатність Мінфіну до перебудови.

Оксана Маркарова заявила, що досить прохолодно ставиться до ідеї сконцентрувати все в одному органі. Проте остаточну версію програми реформації затвердить міністр фінансів.

Однією з найрезультативніших реформ в області публічних фінансів є децентралізація, як бюджетна, так і фіскальна - поліпшення в цій сфері видно вже зараз. Допомагати цьому будуть нововведення в Податковому та Бюджетному кодексах. З їхньою допомогою було легше розподілити ресурси і повноваження, показники яких дуже зросли.

Українське міністерство фінансів вирішило піти по польській системі реформації. Оксана Маркарова проводить паралелі між країнами: Україна дуже схожа на Польщу за частиною державного устрою. Обидві мають унітарний устрій, сильні області та воєводства. І така модель підтвердила свою користь і результативність на практиці: на громади обласного рівня покладено більше відповідальності, і вони це розуміють, але також їм підвищили і бюджет.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 852 | Додав: admin | Теги: Маркарова Оксана Сергіївна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]