Пт, 2024-04-26, 18:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:30
Президент Європарламенту попереджає про можливий розпад ЄС
Інші останні Новини Європейського Союзу

Євросоюз стоїть перед загрозою розпаду, і для того, щоб уникнути його, необхідно докласти зусиль.

Про це заявив президент Європарламенту Мартін Шульц в інтерв'ю Die Welt.

"Ми не можемо з упевненістю сказати, що ЄС, як і раніше, буде існувати в такому вигляді через 10 років. Якщо ми хочемо цього, то ми повинні боротися", - сказав Шульц.

За словами президента Європарламенту, ЄС не є безальтернативним, а курс на інтеграцію може бути повернуто назад.

"Альтернативою є Європа націоналізму, кордонів і стін", - зазначив він.

"Це буде мати катастрофічні наслідки, тому що така Європа неодноразово вела наш континент до катастрофи", - додав Шульц.

Так, міграційна політика Норвегії здобула несподіваний ефект. Телекомпанія NRK, яку цитує NEWSru.com, відзначає різке збільшення чисельності осіб - шукачів прихистку, які насправді сподіваються отримати в Норвегії фінансову підтримку і повернутися додому. Тоді як ті, хто хотів би залишитися в цій скандинавській країні, відчувають розчарування через невідповідність дійсності їхнім очікуванням.

"Вони думають, що, коли потраплять до Норвегії, всі проблеми розв'яжуться, і досить швидко. Що тут-таки з'явиться можливість вийти на роботу і здобути навчання. І можливо, навіть заберуть до себе свої сім'ї", - каже Катінка Хартман, представниця норвезького управління імміграції.

За її словами, насправді особам, які шукають у Норвегії притулку, доводиться занадто довго чекати. На отримання позитивного висновку про надання притулку і возз'єднання сімей можуть піти роки. Але тим, хто не дочекався або отримав відмову, може бути надана фінансова допомога для повернення на батьківщину.

У 2015 році, зазначає Хартман, більш як 900 осіб виїхали з Норвегії за підтримки уряду країни. Сім'я з двома дітьми може розраховувати на 80 тис. крон (близько 9,5 тис. доларів) і безкоштовні квитки.

Ця політика викликала різке збільшення кількості тих, хто звертається по підтримку та консультації до Міжнародної організації з міграції. На початку року норвезьке відділення отримувало менш як 100 заявок на місяць. У жовтні їх було 150, а в листопаді - 230, зазначає представник організації в Осло Йост ван дер Аальст.

Як пише британська The Independent, Норвегія зобов'язалася прийняти тисячі сирійських біженців. У більшості з них удома залишилися рідні та близькі, яким вони хотіли б допомагати.

Протягом тривалого часу Норвегія стикалася з неможливістю примусово повернути на батьківщину біженців із Сомалі, але тепер влада розраховує на збільшення кількості охочих взяти гроші і виїхати.

Додамо, на початку листопада уряд Норвегії запустив піар-кампанію, яка має "відлякати" мігрантів, які роздумують про прибуття в країну. Частиною цієї стратегії стала сторінка в Facebook, що докладно роз'яснює суворість норвезького міграційного законодавства.

Крім того, за прикладом Данії, Норвегія почала розміщувати в ЗМІ деяких неблагополучних країн, наприклад, Афганістану, інформаційні матеріали, в яких мовиться, що потенційних прохачів притулку буде "повернуто силоміць" на батьківщину. Відповідні оголошення публікувалися в англомовних виданнях і в газетах, що виходять місцевими мовами, повідомляв The Local.

Судячи з результатів соціологічних опитувань, всього за півроку норвежці в більшості своїй значно змінили свою думку з приводу перспективи прийняття біженців. Як повідомляло в середині листопада видання Dagbladet, 42% населення вважають, що Норвегія має приймати менше біженців, 25% висловлюються проти збільшення числа мігрантів та 28% вважають, що якусь кількість біженців ще є де розмістити.

Після довгих обговорень влада країни домовилася 19 листопада про посилення міграційної політики. Як повідомлялося, на цю дату в Осло отримали 29 тис. заявок на надання притулку за чисельності населення країни 5,2 млн осіб. Уряд має намір зрівняти умови прийняття мігрантів з іншими скандинавськими країнами, щоб Норвегія не була занадто привабливою, а також скоротити обсяг соціальних гарантій для біженців і прискорити процеси винесення відмов у наданні притулку і вислання небажаних осіб.

Нагадаємо, наприкінці листопада прем'єр-міністр Норвегії Ерна Солберг заявила, що країна запровадить більш жорсткий прикордонний контроль після того як аналогічні заходи зробила сусідня Швеція.

20 листопада в Норвегії набрали чинності закони, що посилюють правила надання притулку, прийняті в спробі зупинити зростання кількості біженців.

Кількість осіб, які шукають притулку в Норвегії, залишається відносно скромною порівняно з іншими європейськими країнами. До кінця року країна розраховує прийняти близько 35 тисяч мігрантів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 823 | Додав: adminA | Теги: можливий розпад ЄС, Президент Європарламенту | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]