Чт, 2024-04-18, 18:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:58
Україна буде боротися за кожну п'ядь землі - Порошенко. ВІДЕО
Інші останні Новини України

Україна боротиметься за кожну п'ядь рідної землі, поки вона не буде звільнена. Про це президент України Петро Порошенко заявив сьогодні, 5 грудня, під час церемонії вручення оглядових ордерів на житло військовослужбовцям-учасникам АТО та членам їхніх сімей у Василькові Київської області, передає УНІАН.

"Ми будемо боротися за кожну п'ядь української землі, поки її не звільнимо", - підкреслив президент.

"Офіцери і солдати - це найголовніше і найшанованіше в Україні... Це ті єдині, кого можна назвати українською елітою. Вони захищають Україну, вони захищають наш народ, вони завоювали це право - називатися елітою - кров'ю, потом, життям, здоров'ям, відвагою і патріотизмом", - вважає президент.

Президент зазначив, що "загиблі герої віддали своє життя для того, щоб захистити батьківщину, захистити Україну, захистити її народ, захистити від агресора, який цинічно і підступно напав на нашу державу".

Порошенко обіцяє прискорити процес отримання житла військовослужбовцями

Порошенко заявляє про незадовільні темпи забезпечення військовослужбовців житлом і обіцяє прискорити цей процес.

"Я розумію, що отримання житла військовослужбовцями має стати справою не святковою, буденною, звичайною, і дах над головою не повинен бути нагородою", - зазначив президент.

"Забезпечення захисників вітчизни житлом має бути безперечною обов'язком держави", - заявив Порошенко.

За його словами, цього року, незважаючи на складну економічну ситуацію в державі, влада зробила все для того, щоб знайти ресурси для закупівлі або будівництва більше тисячі квартир для військовослужбовців.

Крім того, більше 200 сімей черговиків отримають фінансові ресурси, які дозволять їм купити житло.

"Хоча ясно, що на тлі 40000 безквартирних військовослужбовців та військових пенсіонерів темпи забезпечення занадто малі, і ми реформуємо систему забезпечення житлом військовослужбовців для того, щоб значно прискорити отримання житла", - запевнив президент.

"Необхідно оперативно шукати шляхи вирішення житлової проблеми для того, щоб вони не розтягувалися на десятиліття", - додав Порошенко.

Полторак: Міноборони цього року закупило для військових 1300 квартир, в черзі стоять понад 40 000

Міністерство оборони України в цьому році закупило для військовослужбовців 1,3 тисячі квартир, повідомив міністр оборони України Степан Полторак у Василькові.

"У цьому році було виділено трохи більше одного мільярда гривень на придбання житла військовослужбовцям. Ми цього року закупили 1300 квартир", - зазначив він.

За словами Полторака, наступного року на придбання квартир для військовослужбовців планується виділити з держбюджету приблизно таку ж суму.

Також у поточному році відомство виплатило військовослужбовцям, що стояли в черзі на отримання квартир, компенсації за придбання житла на загальну суму 250 млн гривень.

"Наприклад, якщо військовий повинен отримати 100 квадратних метрів житла, він отримує відповідно 1,5 млн гривень, знімається з черги і сам купує собі житло. У цьому році компенсації виплачені на суму 250 млн гривень", - сказав міністр.

Також за словами міністра, у черзі на отримання житла стоять більше 40 тисяч військовослужбовців Збройних сил України.

"У черзі стоять понад 40 000 військовослужбовців Збройних сил, тому що дуже мало давалося житла", - заявив він.

Однак, за словами Полторака, неможливо вирішити квартирну проблему тільки закуповуючи житло, Міноборони має впроваджувати зовсім інші підходи.

Відзначимо, Кабінет міністрів України відповідно до закону про КМУ вводить політичну посаду міністра у справах учасників АТО, який буде координувати роботу ключових силових і соціальних відомств в частині забезпечення пільг і гарантій, передбачених захисникам України.

 

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 771 | Додав: adminA | Теги: боротьба, україна, Порошенко, кожну пядь землі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]